Specialismen

Bij Fysiotherapie Oranjestad kunt u terecht voor al uw klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat. Daarnaast streven we ernaar om binnen onze praktijk diverse soorten specialisaties aan te bieden. Hierdoor kunnen we veel patiënten/klanten een optimale behandeling bieden.

Samen werken aan uw gezondheid

oranjestad-manuele-therapie-img
Manuele therapie
Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsvrijheid, afname van pijn en het verbeteren van uw houding. De behandeling bestaat uit specifieke manuele technieken uitgevoerd door de manueel therapeut, het geven van adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen en oefeningen.
oranjestad-foto algemeen
Sportrevalidatie
Sportrevalidatie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Sport-fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het begeleiden van sporters van het moment dat ze een blessure oplopen tot het moment dat ze weer kunnen deelnemen aan hun sport.
longrevalidatie
Longrevalidatie
Longrevalidatie is een langdurig en intensief bewegingsprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met longproblematiek. Dit zijn meestal patiënten met astma en/of COPD. Door in beweging te blijven, kunnen deze mensen de spiraal van benauwdheid doorbreken en zijn ze in hun dagelijks leven weer tot meer in staat.
Hand-en polsfysiotherapie
Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten aan pezen, spieren, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid van de hand en/of pols.
covid-revalidatie-img
COVID revalidatie
Fysiotherapie Oranjestad heeft zich gespecialiseerd in Covid revalidatie voor patiënten die na besmetting met het coronavirus klachten behouden zoals: benauwdheid bij inspanning, kortademigheid, kracht- en conditieverlies. U hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie.
dry-needling
Dry Needling
Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van het inbrengen van een kleine naald, uw spieren triggert zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken.
Echografie
Echografie is een onderzoekstechniek die gebruik maakt van ultrasone (niet-hoorbare) geluidsgolven om anatomische structuren in beeld te brengen.
oranjestad-website-img
Medical taping
Medical Taping is een vorm van tapen. Deze methode ondersteunt de spieren en pezen tijdens het herstelproces.
hartrevalidatie
Hartrevalidatie
Tijdens hartrevalidatie werkt u samen met anderen aan uw herstel na een hartinfarct. U leert uw grenzen opnieuw kennen en verleggen. Daarnaast krijgt u tips voor een gezonde leefstijl en leert u omgaan met emoties en onzekerheid. Het is zinvol voor de patiënt, maar ook de naaste kan er baat bij hebben.

Vergoedt uw verzekeraar fysiotherapie?

Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie zal de fysiotherapie worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Fysiotherapie wordt bij de meeste klachten niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Slechts een select lijstje met aandoeningen komen hiervoor in aanmerking. De meeste fysiotherapeutische behandelingen worden dus vergoed uit de aanvullende verzekering. Een ruime aanvullende verzekering voor fysiotherapie is dus in veel gevallen handig en kan u een hoop kosten besparen. Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Indien u vragen heeft over fysiotherapie en de vergoeding hiervan, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Starten met
fysiotherapie?

Bel of mail ons,
We helpen u graag!

Bel ons op
ma-vr 8.00 – 18:00 en
zaterdag 9.00 – 12.30
We behandelen iedere dag 8.00 – 20.00